Türkiye’de ilk kez Trabzon’da uygulamaya konulan ‘Geleceğin Yıldızları’ Projesi’nde üçüncü döneme girildi. Bir yandan farklı branşlarını çocuklara öğretmek, diğer yandan da içlerinden geleceğin sporcularını çıkarmayı amaçlayan projede öğrenciler 3 yıl boyunca 14 ayrı branşı oynayıp teknik bilgilerini de öğrenmeye başladı. Projeye katılan çocuklardan yetenekli olanlardan 320’si kulüplere lisanslı olarak kaydoldu, içlerinden Trabzon birincileri çıktı.

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri proje kapsamında 3 yıl önce ilde pilot okullar seçildi. Spor salonu bulunmayan Temel Yaşar Çoruh, Yeşiltepe, Yomra Merkez ve Söğütlü ilkokullarında eğitim gören 2. sınıf öğrencileri Yomra Jimnastik salonu, Mehmet Akif Ersoy Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm Pisti’nde belirli periyotlar halinde sporla buluşturuldu.

Modern salonlarda uzman antrenörler tarafından öğrencilere atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, hentbol, güreş, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında eğitim verildi. KTÜ BESYO görevlileri de öğrencilerin motorik özelliklere göre takım sporları veya bireysel sporlara olan yatkınlıkları belirleyerek yönlendirme yaptı.  Şu ana dek 10 branşı tamamlayan 700 öğrenci, yılsonunda toplam 14 spor branşı kurallarıyla öğrenmiş olacak.

MADALYA AVCILARI

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, “Bu çocuklar ileride spor yapmasalar bile, faydalarını gelecek nesiller görecek, kendi çocuklarını yeteneklerine göre spor dallarına yöneltebilecek. Henüz proje tamamlanmadı ama çocuklardan yetenekli olan 320’sine kulüpler, çeşitli branşlarda lisans çıkardı. Ve bunlardan şu ana dek yüzme ve eskrimde 3, judoda 5, badmintonda 8, atletizmde de 12 sporcu Trabzon’daki yarışlarda ilk 3’e girerek madalya aldı. Bu rakamların önümüzdeki süreçte katlanarak artmasını bekliyoruz” dedi.