Trabzon’da satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Atatürk Haftası Satranç Turnuvası’,  Açık, 11 yaş ve altı, 14 yaş ve altı kategorilerinde, büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Turnuvaya ilköğretim öğrencisi de, emekli vatandaş da katıldı.

Bundan sonra geleneksel hale getirilmesi planlanan turnuva, Beşirli Satranç Salonunda yapıldı. 2 gün süren turnuva birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.  11 Yaş ve altı Kategorisinde Emirhan Kalma birinci olurken, Mehmet Buğra Sağıroğlu ikinci, Melih Cevher üçüncülüğü elde etti. 14 Yaş ve altı kategorisinde ilk üç sırayı Hasan Kerem Güven, İrem Cemre İskenderoğlu ve Hakan Çelik paylaştı. Açık kategorisinde ise Oktay Yiğit Yüksel rakiplerini geride bıraktı, Tunahan Yıldız ikinci, Mert Kargı da üçüncü oldu.

İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon’da düzenlenen satranç müsabakalara katılım oranının, üst seviyeye çıktığının altını çizerken, bu sporun her kesime ulaşması için büyük çaba harcayan Satranç İl Temsilcisi Abdülkadir Haliloğlu da, “Satranç, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Her yaştan insanı satrançla buluşturmaya çalışıyoruz. Halkımızın, özellikle de çocuklarımızın ilgisi umut verici. Turnuvaya 8 yaşındaki Ecrinnur Topalak da, 53 yaşındaki Süleyman Gökçimen de katıldı” diye konuştu. Turnuvada dereceye girenlere ödüllerini Prof. Dr. Kenan Çelik, Doç. Dr. Yasemin Sağıroğlu ve hakem Osman Çınar verdi.