Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinde çalışan gönüllü gençler, gençlik liderleriyle birlikte köy okullarını geziyor, öğrencilerle çeşitli faaliyetler yapıp keyifli saatler geçiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 İlde yürütülen “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Trabzon’da Gençlik Merkezleri liderleri ve 50 gönüllü genç, kırsalda yaşayan çocukların moral ve motivasyonunu arttırmak, çevre bilinci kazandırmak ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu saatler geçirmek amacıyla köy okullarına yaptıkları ziyaretleri artırdı. 2017-18 eğitim-öğretim döneminin başlangıcından itibaren şu ana kadar 17 köy okulunu ziyaret eden gençler, çeşitli hediyeler dağıttığı öğrencilerle beraber yemek yiyor, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynuyor. Gitar ve bağlamalar eşliğinde şarkılar söyleyip çocuklarla tempo tutan gönüllü gençler, tiyatro gösterisi yapıyor, resim ve boyama etkinliği düzenliyor, futboldan basketbola ve voleybola kadar birlikte spor yapıyor.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal öztürk, en son Vakfıkebir’de Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu, Çarşıbaşı Şahinli , Akçaabat Sertkaya ve Yomra Maden Köyü İlkokulunu ziyaret eden gençlik liderleri ve gönüllü gençlerin bu tür faaliyetlerini  artırarak devam edeceklerini söyledi..