Gençlik ve Spor Bakanlığı, birbirinden anlamlı yarışmalarla gençleri bir araya getiriyor. 81 ildeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençler, hayallerini gerçekleştirebilecekleri fırsata, Tiyatro, Türk Müziği, Şiir Okuma, Bilgi Yarışmaları’na katılarak ulaşacak, yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. 
14-29 yaş arası gençlerin katılabileceğ yarışymalarda birinci olan gençlerin yurtdışı kültür ve sanat gezisine götürüleceğini söyleyen Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,yarışmalara katılmak isteyenlerin il ve ilçelerdeki Gençlik Merkezlerine başvurabileceğine dikkat çekti.
Gençlerin geleneksel sanatlara sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek yarışmalar; İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek. Yarışmaların İl Birinciliği safhası; Ocak-Şubat aylarında, Grup Birinciliği yarışmaları; Mart ve Nisan aylarında, Türkiye Finalleri ise Mayıs ayında yapılacak.
Yarışmalarda gençlerin performansını İl ve Grup Finallerinde alanında uzman jüriler, Türkiye Finalinde ise ünlü jüriler değerlendirecek. İl Yarışmasında birinci olan gençler Grup Finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye Birincisi olan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek.


‘Türk Müziği Yarışması’
‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla düzenlenen yarışma 18-23/24-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Uyarlama dallarında düzenleniyor. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşındığı yarışmada gençler Türk Halk, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği’nden eserlere hayat verecek. 
‘Şiir Okuma Yarışması’
‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla bu yıl ikinci kez organize edilen Şiir Okuma yarışması 14-17/18-25 Bay-Bayan kategorilerinde düzenleniyor. Milli şairlerimizin ‘Anne-Baba Sevgisi’ şiirlerini okuyacak olan gençlerin performansını, alanında uzman jüri ekibi değerlendirecek.
‘Tiyatro Yarışması’
‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro yarışmasına 14-29 yaş arası gençler, en az 3 en fazla 15 kişilik ekipleriyle katılacak. ‘Vatan Sevgisi’ konularında komedi ve dram dallarında düzenlenen yarışmada gençlerin yazdığı özgün senaryolar sahneye taşınıyor.
‘Bilgi Yarışması’
‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Bilgi yarışmasına 14-17 ve 18-25 yaş arasındaki gençler gruplar halinde katılacak olup,gruplar 3 kişilik olacaktır.