Satrancı her platforma yaymak için yeni projeler üretmeye devam eden ve daha önce park ve kafe gibi birçok alanda satranç etkinlikleri düzenleyen Trabzon Satranç İl Temsilciliği, bu kez satrançseverleri denizde buluşturdu. Beşikdüzü’nde Mavi Karadeniz Gemisinde düzenlenen turnuvaya, çevre ilçelerden katılım yüksek olurken, bu keyifli anlara tanıklık eden Beşikdüzü Kaymakamı Sayın Cevdet Ertürkmen ile Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bundan sonra bu tür etkinliklere yenilerinin eklenmesi için her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

SIRADA YAYLA VAR!

‘Gemide satranç’ projesi ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Satranç İl Temsilcisi Abdülkadir Haliloğlu, yaz aylarında da yaylada satranç turnuvası yapacaklarını kaydetti. Haliloğlu, “Amacımız her yaşta insanı satrançla buluşturmak. Satrancın, analitik ve hızlı düşünceye katkıdan zekayı geliştirmesi, planlı hareket etmye kadar sayılamayacak kadar çok faydası var. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve tüm ekibinin de desteğiyle hedeflerimize hızla yaklaşıyoruz” dedi.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

İlkokullarda İlker Rıdvan Güç zirveye kurulurken, Deniz Arda Durgunlu ikinci, Havva Bilge Yamak da üçüncü oldu. Ortaokullarda şampiyon Enes Albayrak olurken, Bayram Kahraman ikinciliği, Kemal Naci Akyüz de üçüncülüğü elde etti. Lise kategorisinde ise zirvenin sahibi Büşra İpek oldu. Oğuz Mehmet Bahadır ikinci, Melih Emin Sevgi de üçüncü olarak alkış aldı. Dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Ertürkmen ve Baykan Bıçakçıoğlu’nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kocaman ve Satranç İl Temsilcisi Abdulkadir Haliloğlu verdi.