Üniversite öğrencilerini hareketsiz yaşamdan kurtarmak için büyük çaba harcanıyor. Ders dışı zamanlarını yurtlardaki odalarında, internet başında ya da kafelerde oturarak geçiren öğrencileri sporla buluşturmak için Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Adnan İpekdal bir araya geldi. Toplantıda, Trabzon’daki toplam 16 yurtta kalan 14 bine yakın üniversiteli öğrencinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl –İlçe Müdürlüklerine bağlı modern spor tesislerinde, uzman antrenörler tarafından spor yapabilmesi konusunda birlikte hareket etme kararı alındı.

YENİ ŞAMPİYONLUKLAR İÇİN

Geçen yıl futbol ve satrançta Türkiye Şampiyonu olan Trabzon KYK İl Müdürlüğü takımlarının, basketbolda da dördüncü olduğunu hatırlatan Müdür Adnan İpekdal, “Bundan sonra alacağımız uzman destekle daha çok branşta şampiyonluk kupasını Trabzon’a getireceğimize inanıyorum” dedi. Yurttaki öğrencilere antrenör, hakem, saha, tesis ve teknik destek vereceklerini kaydeden Birdal Öztürk, “Öncelikle yapılacak olan turnuvalara katılacak olan öğrencilerle, yeni başarılara imza atmak için bir araya geleceğiz. Diğer yandan da yurtlardaki diğer öğrencilerin hareketsiz yaşamdan kurtulmaları için kurslar açacağız” diye konuştu.

BRANŞ SAYISI ARTIRILIYOR

Eğitim Koordinatörü Mehmet Kılıç, Sosyal Çalışmacı Ayşe Küt, Araştırmacı Ahmet Hamdi Ergan ve Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin de katıldığı toplantıda, daha önce futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç branşlarında yurttaki öğrencilere verilen desteğin kapsamı genişletildi, daha çok öğrencinin sporla buluşması için atletizm, badminton, jimnastik, eskrim, futsal, hentbol, karate,  yüzme ve okçuluk branşlarında da tesisler yurttaki öğrencilerde açıldı. Geçen yıl sadece bine yakın öğrencinin tesislerde spor yaptığı, 600 öğrencinin de turnuvalara katıldığı hatırlatıldı, bu rakamın bu yıl katlanarak artırılması hedefi koyuldu.