Sadece 15 ay önce Trabzon’da yapılan spor branşları arasına giren wushu taoluda şampiyonlar belli oldu.  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okulsporları Wushu Taolu Yıldızlar Bay-Bayan İl Birinciliği müsabakalarında heyecan sona erdi. TOHM Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Şube Müdür V. Yusuf Çebi, TOHM Koordinatörü Yasemin Köroğlu, Antrenör Muhammet Beldüz ve Wushu İl Temsilcisi Ömer Saka verdi. Kategorilerinde şampiyon olan sporcular, Ankara’da yapılacak olan şampiyonada Trabzon’u temsil etme hakkı kazandı.

Savunma ve saldırı tekniklerinin felsefi bir yaklaşım ve senkronize şekilde hayali bir dövüş sistemiyle canlandırıldığı wushu taolu sporuna ilginin hızla arttığını kaydeden Antrenör Muhammet Beldüz, “Daha önce İran ve Çin’de eğitim veren baba oğul Muhammad ve Ahmad Husseni hocalarımızın da desteğiyle bu branşı Trabzon’da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Gençlerimize odaklanmayı öğreterek derslerine de katkı veren en önemli sporlardan biri olan wushu taolu branşını oynayanlarda aynı zamanda güç, denge, dikkat, irade ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesinin yanı sıra hoşgörülü davranışın da gelişimi sağlanıyor” diye konuştu.

 

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Yıldız Kız – Açık Eller’de Elif Ebrar Beldüz (M.C. Ökten İmam Hatip Ortaokulu), Yıldız Kız – Kısa Silahlar kategorisinde Elif Baki (Yol-İş Ortaokulu), Yıldız Kız – Uzun Silahlar’da Neslihan Çelikhan (24 Şubat OO) birinci olurken, Yıldız Erkekler  - Açık Eller kategorisinde Alp Kaan Bozoğlu da (M. C. Ökten İmam Hatip OO) Trabzon Şampiyonu oldu.