Trabzon’da yapılan Tenis Gençler Grup Müsabakalarına katılan liseli öğrencilerin maç aralarındaki molalarını ders çalışarak değerlendirmeleri herkesin takdirini kazandı. İstanbul’dan Tokat’a, Adıyaman’dan Erzurum’a,  Hakkari’den Batman ve Tokat’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından Trabzon’a gelen sporcu öğrenciler, Beşirli Tenis Kompleksinde yapılan müsabakalarda hem hünerlerini gösteriyor, hem de yeni dostluklar kuruyor. 

Birbirinden zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvaya katılan liseli öğrenciler bir yandan zorlu maçlarda ter döktü, bir yandan rakiplerinin yaptıkları maçları dikkatle takip etti, diğer yandan da bu yoğun süreçte derslerini hiç ihmal etmedi. Haziran ayında yapılacak olan üniversiteye giriş sınavına hazırlanan öğrenciler, kendilerine gelecek maç sırası beklerken test çözerek boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdi.
Turnuvanın başarılı ekiplerinden Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Tenis Takımı kız öğrencileri de kort kenarında ders çalıştı.

 Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Çocuklarımız ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ bilinciyle hem ders yapıyor, hem de spor. Birbirlerini tamamlayan bu iki etkinliğe katılarak hem derslerinde, hem de sporda son derece başarılı olan binlerce gencimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.  Müdür Öztürk, çocuklarını spora yönlendiren öğrenci velilerine, derslerini aksatmadan spor yapan örnek öğrencilere ve onları yönlendiren Kanuni Anadolu Lisesi öğretmenleri ve yöneticilerine de bu güzel tablonun ortaya çıkma sına neden oldukları için teşekkür etti.