Okulsporları Gençler Tenis Grup Birinciliği maçları Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Beşirli Tenis Kompleksinde yapıldı. Kız ve erkeklerde 24 lise takımının katıldığı turnuva 4 gün sürdü. Kızlarda Samsun, İstanbul, Erzurum ve Trabzon, erkeklerde de İstanbul, Trabzon, Samsun ve Van temsilcileri 25 – 29 Nisan tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Son derece keyifli geçen grup birinciliği müsabakalarına kızlarda Samsun, Batman, Adıyaman, Trabzon, Tokat, Hakkari, Van, İstanbul, Erzurum, Sivas, Amasya ve Tunceli, erkekler de İstanbul, Trabzon, Samsun, Tokat, Kars, Batman, Amasya, Hakkari, Sivas, Bitlis, Van ve Giresun temsilcileri katıldı. Sporseverlerin de ilgi gösterdiği maçlarda birbirinden yetenekli liseli gençlerin performansı büyük beğeni topladı.

Gençlerin ders programı arasında sporla stres attığına dikkat çeken İl Müdürü Birdal Öztürk, spor yapan sağlıklı ve derslerine çalışan başarılı bir nesil yetiştiğini ifade etti. Müdür Öztürk, “Gençlerimizin sporla bu kadar iç içe olması çok önemli. Türkiye’nin dört bir yanından Trabzon’a gelen öğrencilerimiz hem müsabaka keyfi ve heyecanı yaşadı, hem de yeni dostluklar kurdu. Özellikle centilmenliklerinden dolayı hepsini kutluyorum” dedi.

 

FİNALLERE VİZE ALANLAR!

Büyük çekişmelere sahne olan maçların ardından kızlarda grup birincileri olan Samsun Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi, İstanbul Özel Amerikan Robert Lisesi ve Erzurum Özel Bilkent Lisesi ile en iyi grup ikincisi Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi finallere katılma hakkı elde etti. Erkeklerde de grup birincileri İstanbul Amerikan Robert Lisesi, Trabzon Özel Net Anadolu Lisesi ve Samsun Özel Bahçeşehir Lisesi ile en iyi grup ikincisi Van Selahaddin Eyyubi İMKB Lisesi finallere gitme vizesi aldı.