Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okulsporları Hentbol Yıldızlar Kız-Erkekler İl Birinciliği müsabakalarında şampiyonlar belli oldu. Çok Amaçlı Spor salonunda yapılan ve heyecanın zaman zaman tavan yaptığı maçlar, okullardan izlemeye gelen çok sayıda öğrencinin de katılımıyla, turnuva adeta karnaval havasında geçti.

KIZLARDA ZORLU FİNAL

Kızlarda, baştan sona büyük bir heyecana sahne olan final maçında adeta nefesler tutuldu. Çekişmeli geçen maçta Akçaabat Yaylacık Ortaokulunu 6-5 yenen Özel Candan Ortaokulu, il birincisi oldu. Birbirinden çekişmeli müsabakaları sahne olan turnuvada Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu üçüncü, Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu da dördüncü oldu.

ERKEKLERDE BÜYÜK ÇEKİŞME

Erkeklerin finali de zorlu bir maça sahne oldu. Akçaabat Kavaklı Ortaokulu ile karşılaşan Özel Candan Ortaokulu, zorlu maçtan 12-10 galip ayrılarak Trabzon’u grup maçlarında temsil etme hakkı kazandı. Turnuvanın başarılı ekiplerinden Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu üçüncülüğü elde ederken, Akyazı Ortaokulu da dördüncü olarak müsabakaları tamamladı.

ÖĞRENCİLERE ALKIŞ

Öte yandan bazı maçlarda heyecanlarına yenik düşerek gerginleşen bazı öğretmenlerin aksine, sporcu öğrencilerin turnuva boyunca birbirlerine son derece centilmence davranmaları herkesi mutlu etti. Maç içinde en küçük bir tatsızlığa izin vermeyen ve alkış alan öğrenciler, maç bitiminde de üzülen rakip takım oyuncularını teselli ederek güzel mesajlar verdi.