Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde 1'inci Kademe Dağ Koşusu Yarışları yapıldı. 6 ayrı kategoride yapılan yarışa katılan sporcular, zorlu etapta zaman zaman güç anlar yaşadı. Çoğunluğu fındık bahçeleri içinden geçen ve bir kısmı da tarihi Kervanyolu’nu kapsayan yarışlara 136'sı kadın toplam 374 sporcu katıldı.5 ve 10 kilometrelik iki ayrı etapta yapılan yarışları bölge halkı da ilgiyle takip etti.

 

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün organizesi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Köprübaşı Kaymakamlık veBelediyesi ile İstanbul Trabzon Federasyonu, İstanbul Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde organize edilen koşu, kadınlar-erkekler olmak üzere 18 ve 20 yaş altı ile büyükler kategorilerinde gerçekleştirildi.

 

Dağ koşusunun startını Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un verdi. Vali Yavuz’un yanı sıra Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Muzaffer Karadeniz, Köprübaşı Kaymakamı Sina Karaaslan, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün takip ettiği koşuda derece yapan sporcular, Balkan ve dünya şampiyonaları için milli takım seçmelerine de katılma hakkı elde etti.

 

Bölüm bölüm dik alanlardan oluşan kulvarlardazaman zaman zor anlar yaşayan sporculardan bazılarının, yarışı tamamlamasının ardından kısa süreli rahatsızlıklar geçirdiği gözlenirken, bazı sporcular da bayıldı. Çetin etapları ilk 3 arasında tamamlayanlara ayrıca para ödülü de verildi. Öte yandan yarışma güzergahında yaşayan köylülerin sporculara büyük ilgi göstermeleri dikkat çekti.

 

 

Dereceye giren sporcular:

 

BÜYÜK KADINLAR

1. Yasemin Zengin (Burdur), 2. Duygu Boyan (Mardin), 3. Dilan Atak (Mardin)

BÜYÜK ERKEKLER

1. Ayhan Sağlam (Aksaray), 2. Emrah Gönen (Ağrı), 3. Kemal Yıldırım (Kayseri)

U20 KADINLAR

1. Selma İsot (Tokat), 2. Özlem Özdemir (İstanbul), 3. Eylem Gür (Van)

U20 ERKEKLER

1. Kenan Sarı (Van), 2. İslam Atli (Van), 3. Azat Yüce (Batman)

U18 KADINLAR

1. Dilek Öztürk (Ağrı), 2.Ezgi Kaya (İstanbul), 3. Sultan Gündoğdu (Kırıkkale)

U18 ERKEKLER

1. M. Vefa Aydınlık (Ağrı), 2. Mehmet Fidan (Karaman), 3. Osman Özkol (Ağrı)