Çocukları tiyatro ile tanıştırmak ve sevdirmek için yapılan etkinliklerin en güzel örneklerden birisi Trabzon’dan geldi. Köylerden tiyatroya gidemeyen çocukları tiyatro ile buluşturmak isteyen 30 kişilik grup, köy köy gezerek onlara hazırladıkları oyunu sergiliyorlar, bunun dışında eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçiriyorlar.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sürmene Gençlik Merkezi üyesi 30 kişilik tiyatro ekibi, hayatlarının en zevkli ve anlamlı rollerini köylerdeki gösterilerde yaptıklarını söyledi. Kilometrelerce yol kat ederek öncelikle en ücra köşedeki köyleri seçtiklerini ifade eden Sürmene Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kağan Seymen, uzak köylerdeki çocukların çeşitli etkenlerle tiyatroyu yerinde izleme imkanı olmadığını hatırlatarak, “Biz de Gençlik Merkezimiz üyesi ve gönüllüsü olan tiyatro ekibimizle tiyatroyu çocukların ayağına götürüyoruz. Bu sayede onlarca çocuk ilk defa oyun izleme mutluluğu yaşadı” diye konuştu.

YENİ BAKIŞ AÇISI

Tiyatro ekibinin gittikleri okullarda oyun sergiledikten sonra çocuklarla farklı etkinlikler yaptığını anlatan İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Gençlerimiz kendi tasarladıkları kostümleri giyerek çocuklarla yaratıcı drama etkinlikleri yapıyor, çocukların yüzlerini boyayarak neşeli dakikalar geçiriyor. Birlikte dart, badminton, çuval yarışı, ip atlama, halat çekme, mangala ve matrak oyunlarını oynuyor. Böyle aktivitelerle köylü çocuklarımıza hem tiyatroyu sevdirmeye, hem de diğer aktivitelerle onlara farklı anlar yaşatmaya, yeni soluk vermek ve yeni bakış açısı sunmaya çalışıyoruz. Bu gibi sanatsal ve sosyal etkinliklerin çocuklar üzerinde olumlu etki yarattığını gözlemliyoruz. Bu nedenle olabildiğince daha çok çocuğa ulaşması için gereken her şeyi yapacağız” diye konuştu.