Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Medeniyetimizin Keşfi Kudüs" projesi kapsamında gençlerde Kudüs bilinci oluşturma amacıyla başlattığı farkındalık çalışmaları Trabzon'da devam ediyor.

Bakanlık aracılığıyla Kudüs’e gönderilen gençlik lideri ve gönüllüler, orada yaşadıkları gözlemlerini haftanın belirli günlerinde gençlere anlatıyorlar. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezlerinde Ramazan ayında devam eden programda binlerce gence ulaştı. Yoğun ilgi gören programlarda Kudüs gerçeği tüm detaylarıyla anlatılırken, aynı faaliyetin ileriki günlerde Gençlik Merkezinde ve okullarda devam edeceği belirtildi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “İl genelinde gerçekleştirdiğimiz farkındalık çalışmalarımızı okulların yanı sıra Trabzon’da bulunan 9 Gençlik Merkezi'nde de gerçekleştiriyoruz. Gökyüzünde yaratılıp yeryüzüne indirilen, 124 bin peygamberin birçoğunun yaşadığı, hatta Peygamber Efendimizin hepsine namaz kıldırdığı yer olarak birçok yaşanmış olay ile ifade ettiğimiz ‘Medeniyetimizin Keşfi Kudüs’ programını daha geniş kitlelere ulaştıracağız. En önemlisi, oraya giden arkadaşlarımız, gözlemlerini en taze ve gerçekçi bilgilerle gençlerle paylaşıyor” diye konuştu.