Bireysel sporcu ve kulüp başarıları ile adı her zaman sporla birlikte anılan Trabzon, son dönemlerde bu alanda adeta tavan yaptı. Yapılan önemli projelerin yanı sıra birbirinden modern tesislerin de eklenmesiyle halkın sporla daha çok iç içe olduğu kentte rakamlar adeta rekor hızıyla artıyor. Spor bilincinin giderek arttığı Trabzon’da özellikle genç neslin spora olan ilgisi, herkesi sevindirdi.

 LİSANSTA BÜYÜK ARTIŞ

Tesisleşmede önemli yolun alındığı 2011 yılından itibaren her alanda spor yapanların sayısının hızla yükseldiği kentte o tarihte 24 bin 926 olan lisanslı sporcu sayısı, yüzde 105’lik artışla şu anda 51 bin 194’e yükseldi. Aktif lisanslı sporcu sayısında da yüzde 62’lik artış sağlandı, 8 bin 109 olan aktif sporcu sayısı, 7 yılda 13 bin 194’e yükseldi. 2011’de 181 olan kulüp sayısı da 252 olarak belirlendi.

REKOR ORANLAR

Öğrencilerin sporla buluşturulması için büyük önem verilen okul sporları müsabakalarına katılanların sayısında da adeta patlama yaşandı. 2011’de sadece 4 bin 200 olan okul sporları sporcu sayısı, bu yıl itibariyle tam 33 bin 401’e çıktı, yüzde 700’lük rekor artış sağlandı. Bireysel olarak yüzme, yürüyüş gibi yaşam boyu spor yapanlar da kayıt altına alınmaya başlandı, sayı 9 bin 520’ye yükseldi.

KENDİ SAĞLIKLARI İÇİN

Spor yapanların sayısının, nüfus artış hızının daha üzerinde olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, “Sporun bilinen onlarca faydası ve bunu yapabilecek birbirinden modern tesislerimiz var. Halkımızın tek yapacağı kendi sağlığı için bunlardan faydalanmak. Biz de sürekli yeni projeler üreterek  onları teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.