Adı her zaman sporla anılan Trabzon’a bu alanda yapılan yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son 16 yılda 457 milyon 968 bin TL harcanarak yapılan birbirinden önemli tesislere kavuşan Trabzon’da, son bir yıl içindeki yatırımlar ise rekor seviyeye ulaştı. Modern tesislerde, uzman antrenörler eşliğinde sporu 7’den 70’e herkese, en ücra yerlere kadar ulaştırmak için adeta spor seferberliği başlatılan ildeki yatırımlar sayesinde sporla buluşturulan kişi sayısında da rekor artış sağlanıyor.

SÜPER TESİSLER GELİYOR

2001 sonrası çoğu olimpik standartta onlarca tesisin yapıldığı Trabzon’a 2018’de de önemli yatırımlar getiriliyor. Toplam tutar 77 milyon 40 bin lira. Bu yıl tamamlanan 2 tesis için 15 milyon 10 bin TL harcandı. Yapımı devam eden 6 tesis için de 34 milyon 300 bin TL harcanacak. Öte yandan Valilik himayesinde Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan 5 projenin maliyeti ise 27 milyon 730 TL’yi bulacak. Spor Genel Müdürlüğünce ihale aşamasına getirilen projelerin yapımına kısa sürede içinde başlanacak.

HERKES SPOR YAPACAK

Önceki gün Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon'un daha önce Karadeniz Oyunları ve EYOF'u başarıyla organize ettiğini hatırlatarak, "Trabzon bir spor şehri. Trabzon Karadeniz fırtınası olarak tüm Türkiye'de ve Avrupa'da tanınan sporuyla, Türkiye'de söz sahibi sporcuları, yöneticileri ve teknik adamlarıyla sporun merkezi olan bir şehir. Bu tesisler yakışıyor. Yeni tesislerin bir an önce tamamlanması için talimat verdik, herkes spor yapacak" diye konuşmuştu.

 

 

BU YIL TAMAMLANAN TESİSLER             

Beşirli Tenis Kompleksinin üzeri kapatılarak Spor Salonuna Dönüştürülmesi, Beşikdüzü İlçe Stadı Modernizasyonu

 

YAPIMI DEVAM EDEN TESİSLER

Spor Toto Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Maçka Esiroğlu Spor Salonu, Of Spor Salonu Güçlendirme ve Çelik Çatı Yapımı, Çaykara Gençlik Merkezi, Of Stadı ve Dernekpazarı Gençlik Merkezi

 

İHALE AŞAMASINA GELEN İŞLER

Şenol Güneş Spor Kompleksindeki Sahalara Betonarme Tribün, Yomra Sentetik Çim Saha ve Soyunma Odası, Araklı ve Arsin İlçe Stadı Modernizasyonu, Düzköy Çayırbağı Sentetik Çimli Futbol Sahası