Okulların kapanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca çocukların tatilde vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okulları açıldı. Çocukların tatilde eğlenmelerini sağlamanın yanı sıra yetenekli sporcu kaynağı oluşturma, toplumda spor kültürünü güçlendirme ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının da amaçlandığı proje kapsamında Trabzon’da binlerce çocuk spor yapmanın zevkini yaşayacak. 5-18 yaş arası öğrencilere yönelik 23 branşta düzenlenen spor okullarının açılış töreni Meydan Parkında yapıldı. Büyük bir kalabalığın izlediği törende sporcuların yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.

MODERN TESİSLERDE SPOR

Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Şube ve İlçe Spor Müdürleri ile çok sayıda sporsever katıldı. Öğrenci ve velilerin de hazır bulunduğu törende konuşan İl Müdürü Öztürk, “29 Haziran 1938’de hizmete başlayan Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıl dönümünde, böylesine önemli bir etkinliğin açılış törenini düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımızı, gençlerimizi modern tesislerimizde sporla buluşturmak ve boş vakitlerini değerlendirmek. Bunlar arasından da yetenekli olanları belirleyip Trük sporuna kazandırmak” diye konuştu.

TESİSLER CIVIL CIVIL OLMALI

Boksta Türkiye’nin gururu olan Avrupa Şampiyonu Fatih Keleş, “Sizlerin arasından çıkmış, çok çalışmış ve bu başarılara ulaşmış birisiyim. Siz de spor yaparak, çok çalışarak başarılı olabilirsiniz, yeter ki branşınızı doğru seçin, inanın ve çok çalışın” dedi.  Ortahisar Kaymakamı Hatipoğlu, “Ailelerin çocuklarını bu okullara yönlendirmelerini, sağlıklı nesillerin yetişmesinde katkıda bulunmalarını, buraya gelen çocukların da hem eğlenip hem de spor yapmanın keyfine varmalarını istiyorum” diye konuştu. Vali Yardımcısı Şahin ise, “modern şekilde uzman antrönerler eşliğinde yapılan bu tesislerin çocuklarımızın ve gençlerimizin sesleriyle, cıvıltılarıyla dolu olmasını istiyorum” dedi.

 

 

YAZ OKULU BRANŞLARI

Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey, satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, yelken ve özel sporcular için etkinlikler