Adı hep sporla iç içe anılan Trabzon,  yeni bir heyecana yelken açıyor. Son dönemlerde dağcılık sporuna olan ilginin hızla arttığı ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, uluslararası standartlarda Yapay Tırmanış Duvarı yapılacak. Yomra Cimnastik Salonu ve Spor kompleksi içinde yapılacak olan duvar, Uluslararası Tırmanış Sporu Federasyonu (IFSC) yönetmelik, standart ve kurallarına uygun inşa edilecek, burada uluslararası organizasyonlar yapılabilecek.

HERKES BU İŞİN PEŞİNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın talimatı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un takibi ve milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da desteğiyle Trabzon’a önemli bir spor tesisi kazandırılıyor. Trabzon’da dağcılık sporunun büyük ilgi gördüğünü belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar’ın da katkısıyla yapılacak olan Yapay Tırmanış Duvarının ihale sürecinin ardından kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

ADRENALİN TUTKUNLARI

Sadece sporcuların değil, aynı zamanda halkın da boş zamanlarından adrenalin için kullanabileceği Yapay Tırmanış Duvarı, Kısa Kaya (bouldering) , Lider (zorluk) ve Hız (speed) duvarı olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından koordinasyonunda yapılacak olan tesiste; Lider (zorluk) duvarının genişliği 7, uzunluğu 15 metre, Hız (speed) duvarı 8 – 15 metre ve Kısa Kaya (bouldering) duvarı da 5 – 4 metre ölçülerinde olacak.

3 FARKLI EĞİMDE YÜZEYLER

Avrupa Birliği Standartlarında, ‘IFSC Yönetmelik ve Kurallarına Uygun Şekilde Yarışma Yapılabilir Onayı’ alacak şekilde, toplam 320 metre kare alana sahip olacak olan duvarda en az 3 farklı eğimde yüzeyler yer alacak. Okulsporları hariç aktif 203 sporcu, 10 hakem ve 2 de antrenörün bulunduğu ilde Düzköy’deki Doğankaya dağında sürekli artan etkinliklerin ardından, yapay tırmanma duvarının da tamamlanmasıyla bu rakamların kısa sürede kat kat arması bekleniyor.