15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl – İlçe Müdürlüklerindeki bütün tesislerin ışıkları gece boyunca açık bırakıldı, karanlık güçlerin emellerinin yerle bir edildiği şanlı direniş ve birlikteliği anlatan “Aydınlık Türkiye” mesajı verildi. Türkiye’ni dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz gecesi spor tesisleri, ışıl ışıl parladı.

Trabzon merkez ve ilçelerinde bulunan birbirinden modern 80 tesis, gündüz ve akşam saatlerinde onlarca branşta yapılan çalışmalara katılan binlerce sporcu ile her zaman dolu oluyor. Onlarca proje, yaz ve kış okulları, okul sporları ve çeşitli turnuvalarla her zaman cıvıl cıvıl olan tesisler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde de yürekleri aydınlattı.

Gece boyunca tesis ışıkları karanlığa inat açık bırakıldı, aydınlık Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapıldı. İl Müdürü Birdal Öztürk, “Tarihin en büyük ihanetlerinden birine karşı mermiye göğsünü siper etmekten korkmayan milyonlarca insan, herkese tarihi bir ders verdi, geleceğe dair herkesin içini aydınlattı. O kahramanlarla gurur duyuyoruz” dedi.