En son Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Trabzonlu güreşçi Osman Ayaydın, “Hedefim 2020’de yapılacak olan Olimpiyatlarında altın kazanmak. Trabzon’a bu madalyayı getirmek, ülkeme bunu armağan etmek için çok çalışıyorum” diye konuştu. Araklı doğumlu olan Ayaydın, 7 yıldır yaptığı güreşte aldığı madalyalar ve gösterdiği performansla 92 kilodaki başarısıyla geleceğin en önemli sporcuları arasında gösteriliyor.

YAVUZ VE ÖZTÜRK’Ü ZİYARET

Spor hayatına üç Türkiye şampiyonluğu, bir Balkan şampiyonluğu, bir Avrupa ikinciliği ve en son da dünya üçüncülüğü sığdıran Osman Ayaydın, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. Ayaydın, “Ben bu yola çıkarken önüme hedefler koydum ve başarılı olmak için büyük fedakarlıklar yaparak, çok çalışarak bu yolda ilerliyorum. Sırada dünya şampiyonluğu ve sonrasında olimpiyatta altın madalya almak var. Bunu başaracağım” dedi.

DESTEK ÖNEMLİ

Osman Ayaydın gibi yıldız adaylarına her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Sporcumuzun hedefini olimpiyat olarak belirlemesi, kendine güveninin de karşılığıdır. Çok çalışırlarsa bize bu gururu yaşatacağına inanıyorum” diye konuştu. Müdür Öztürk de, “Busenaz Sürmeneli, Osman Ayaydın ve daha birçok genç sporcumuz, olimpiyatlarda Trabzon’a madalya getirecek yetenekteler. Onlara her türlü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.