Adı her zaman sporla özdeşleşen Trabzon’da 7’den 70’e herkes, köyden kente her yerde spor yapıyor. Yaylada yürüyüş ve bilek güreşi müsabakalarından dağda bisiklet sürmeye, köyde voleybol, dart ve badminton oynamaktan merkezlerde onlarca branşta spor yapmaya kadar, her yörede hareketli yaşamın izleri görülen Trabzon’da Koşabiliyorken Koş Projesi kapsamında yapılan etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor.

AYNI ANDA BİRÇOK ETKİNLİK

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hareketsiz yaşamın önüne geçmek amacıyla başlatılan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesinin en başarılı kullanıcılarından olan Trabzon’un Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçeleri, hafta boyunca birçok etkinlikle halkı sporla buluşturdu. İki ilçenin merkezleri ve plajlarında yüzlerce kişi aynı anda kumda ayak tenisi, dart, satranç, plajda voleybol, mahalle aralarında masa tenisi, bisiklet, yüzme ve basketbol oynadı.

ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Beşikdüzü Gençlik ve Spor Müdürü Köksal Kocaman ile Vakfıkebir İlçe Müdürü Yunus Ali Civil ile ekiplerinin, belediye ve kaymakamlıklarda koordineli başlattığı etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle kadınların sporla buluşmasının çok sevindirici olduğunu kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, “Her yaştan insan spor yapıyor. Bu görüntü, hareketli yaşamın faydaları düşünüldüğünde çok sevindirici” dedi.