Sporu büyük-küçük, kadın-erkek, öğrenci–işçi, çalışan-çalışmayan demeden her yaştan, her kesime ulaştırmak için son 3 yılda 18 ayrı proje hazırlayan Trabzon Gençlik ve Spor İl – İlçe Müdürlükleri, on binlerce kişiyi salonlarda, sahalarda sporla buluşturdu.  Birbirinden önemli projelerle öğrenciler 12 branşı uygulamalı eğitimle öğrendi, yaşlılar aerobik yaptı, yayladaki çocuklar ve engelliler yüzdü, Kur’an kurslarındaki çocuklar basketbol, kız öğrenciler hentbol oynadı, kimsesiz çocuklar salonlarda hem spor yaptı, hem eğlendi.

MODERN TESİSLER CIVIL CIVIL

Tek amaçlarının insanları hareketsiz yaşamdan kurtarmak, çocuklara sporu sevdirmek, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, bir şekilde her kesimden, her yaştan insanı sporla buluşturmak olduğunu ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Birbirinden modern, uluslararası standartlarda onlarca tesisimiz var. Ve hepsinde uzman antrenörlerimiz bulunuyor.  Rutin yaz – kış okulu ile okulsporları faaliyetleri dışında son 3 yılda merkez ve ilçelerimizde toplam 18 proje hazırlayıp on binlerce kişiye spora yaptırdık” dedi.

KOŞABİLİYORKAN KOŞ PROJESİ

Öte yandan Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yaştan insanın hareketsiz yaşam yerine spor yapmasını sağlamak amacıyla başlatılan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi ile de Trabzon’da 7’den 70’e herkes sporla buluştu. Düzköy’den Maçka’ya, Of’tan Yomra’ya, Akçaabat’tan Araklı’ya kadar her ilçede onlarca etkinlik yapıldı. Yaylada kadınlar ip atladı, yaşlılar dart attı, gençler bilek güreşi ile neşeli anlar geçirdi. Projelere polislerden mahkumlara, inşaat işçilerinden öğretmenlere, askerlerden köylü kadınlara kadar her kesime ulaşıldı.

 

İŞTE  O PROJELER

Spor Tesislerimiz Umut Olsun

Sporla Başarıya Uzanan Eller

Geleceğin Yıldızları Tesislerde   

Spor Yap Kaliteli Yaşa    

Bir Spor Bin Umut          

Yurdum Spor Yapıyor

Sevgi Damlalarından Sevgi Yağmurlarına

Sınırları Aşıyoruz

Her Göç Bir Hikayedir, Bizim Hikayemiz

Yıldız Eller Bayan Hentbol Gelişim Projesi

Koşabiliyorken Koş

Yaylanın Çocukları Havuzla Buluşuyor ( Tonya )

Yaşlılara Yönelik - Yalnız Değilsiniz ( Şalpazarı )

Spor Engel Kaldırır ( Vakfıkebir )

Çocuklar Bu yaz Başka Olsun ( Beşikdüzü )

Kur'an Öğrenelim Sporla Coşalım ( Çarşıbaşı)

Biz Geleceğiz  (Ortahisar )

Camiler Çocuklarla güzeldir ( Beşikdüzü )

Arsin'de Engeller Yüzerek Aşılıyor ( Arsin )