Tesis zengini Trabzon’da 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerin sporla daha fazla buluşması için yer şey hazır. Tatil aylarından çıkıp okulla buluşan çocukların hem yoğun ders programlarının yarattığı stresle başa çıkması, hem zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve hem de hem de sağlıklı bir vücuda sahip olması için düzenli olarak sporla buluşması amacıyla hazırlanan kış spor okulları, uzman antrenörleriyle birlikte 5-18 yaş arasındaki öğrencileri bekliyor.

İlde birbirinden modern 75 tesisin bulunduğunu hatırlatarak, “Bu tesisler içi sürekli dolu olunca güzelleşiyor” diyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, herkesi bu okullara davet etti. Müdür Öztürk, “Sporun derslere olumlu katkısı bilimsel çalışmalarla kanıtlandı. Spor yapan çocuklarımız her alanda daha başarılı oluyor, ayrıca kişisel gelişim, özgüven gibi konularda da diğerlerinden öne çıkıyor. Bu yüzden herkes sporla buluşmalı” dedi.

Uzman antrenörler eşliğinde kış aylarında haftanın her günü devam edecek spor okullarında ayrıca yetenekli olanların da tespit ederek gerekli eğitim almasının sağlandığına da dikkat çeken il Müdürü Birdal Öztürk, “Yüzme havuzları, futbol sahaları, bireysel antrenman salonları, tenis kortları ve curling salonuna kadar ilimizde hemen hemen her branş için tesis var. Yeter ki çocuklarımız spor yapmayı istesinler, biz onlara bu fırsatı sunmak için hazırız” diye konuştu.