Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan spor kompleksi, gün boyunca ortalama bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yomra Cimnastik Salonu ve Spor Kompleksinde aynı anda 16 branşta sporcu antrenman yapabiliyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern cimnastik salonlarından birinin bulunduğu dev komplekste spor yapanların sayısı sürekli artıyor.

ANNE, BABA, ÇOCUK!

 Uzman antrenörler eşliğinde haftanın her günü birçok yaş grubuna hizmet verildiğini ifade eden Yomra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu, “Trabzon her anlamda spor kenti, minik çocuklarımızla babası veya annesi aynı anda, bu salonda spor yapabiliyor. Her yaştan, herkesin yapabileceği spor branşları konusunda antrenörlerimiz çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.

16 BRANŞ, 17’İNCİSİ YOLDA

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Tesisimiz cimnastik, hentbol, futsal, badminton, karate, eskrim, kick boks, muay thai, wushu, trampolin, voleybol, basketbol, eskrim, step aerobik, tekvando ve boks branşlarında spor yapanlarla dolu. Yakında Türkiye’de kapalı alandaki en büyük iki tırmanma duvarından biri buraya yapılacak, burası tam bir spor merkezi olacak” dedi.

RAKAM DAHA DA ARTACAK

İl Müdürü Öztürk, şunları söyledi: “Bizim açtığımız kurs ve proje çalışmaları, okulların dersleri ve kulüp antrenmanları derken, günde ortalama bin kişi buraya geliyor. Bölge ve ulusal şampiyonaların yapıldığı dönemde ise bu rakam katlanıyor. Arkadaşlarımız bunlarla yetinmiyor, bu sayıyı daha da yukarıya taşımak için okul okul, mahalle mahalle gezip insanları sporla buluşturmaya çalışıyor.”