psikolojik gelişimi açısından birçok faydası bulunan çocukları yüzme yapmaları için bekliyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce açılan Yüzme Kış Spor Okullarına ilgi artarken uzmanlar ebeveynlerden, gelişme çağındaki çocuklarını yüzmeye teşvik etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Son yıllarda çocukların bilgisayar ve tablet başından ayrılmadığına dikkat çeken İl Müdürü Birdal Öztürk, hem sağlıklı gelişim hem de çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için yüzmenin ideal bir spor olduğuna vurgu yaptı.

YÜZMENİN FAYDASI ÇOK

Yüzme sırasında vücuttaki bütün kasların aynı anda koordineli bir şekilde çalıştığını hatırlatan Müdür Öztürk, “Yüzme, kas gelişiminden kalp hastalıklarına, obeziteden zihin gelişimine, kendine güven ve stresle başa çıkmaya kadar birçok fayda sağlıyor. Düzenli yüzen çocukların kas ve kemik gelişimi, buna bağlı olarak da boylarının daha hızlı uzadığı bilimsel çalışmalarda belirlenmiştir” diye konuştu. İskelet sistemini geliştiren ve esnekliği artıran yüzmenin psikolojik olarak rahatlatıcı etkisi ile çocukların zihnini de dinç tuttuğuna dikkat çeken Öztürk, çocuklarda başarı, disiplin, adaptasyon gibi özelliklerin arttığını belirtti.

4 AYRI SERVİS

5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin yararlandığı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Kış Spor Okullarının cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirildiğini ifade eden Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, bu okullar için Maçka-Esiroğlu-Çağlayan, Kuruçeşme-Erdoğdu, Beşirli-Tanjant ve Boztepe-Yenicuma güzergahlarından 4 ayrı servisin bulunduğunu hatırlattı. Çebi, “Uzman antrenörlerimiz, olimpik havuzumuzda genel olarak mucize spor olarak adlandırılan yüzme kurslarına katılacak çocukları bekliyor. Kursa katılan çocuklar hem hareketsiz yaşamdan uzamlaşıyor, hem eğleniyor, hem de spor yapıyor” diye konuştu.