Onlarca branşın yapıldığı Trabzon’da son dönemlerde en çok tercih edilen dallardan biri cimnastik oldu. Uluslararası standartlardaki Yomra Cimnastik Salonundaki kursların minik müdavimleri, muhteşem performansları ile görenleri büyülüyor.

Cimnastiğin hem kız, hem de erkek çocuklara hitap eden ve bütün spor branşlarının temelini oluşturması yönüyle de öne çıktığını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Sinem Beldüz, “Temel cimnastik eğitimi alan çocuklar daha sonra branş değişikliği yapsa dahi, her açıdan bir adım önde olur” diye konuştu. Bu branşın çocuklarda denge, çabukluk ve esneklik özelliklerini üst düzeye çıktığına ifade eden Beldüz, “Cimnastik çocukların kas-kemik yapısını kuvvetlendirip fiziki gelişimine olumlu katkı kaparken, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini de dengelemelerini sağlamaktadır” diye konuştu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ücretsiz olarak verilen kurslardan yararlanmak için Yomra’daki salonumuza Düzköy’den, Akçaabat’tan bile çocuklarını getiren veliler var. Fiziki gelişimin yanında çocukların sosyalleşmesi ve özgüvenlerinin artması yönüyle de cimnastik, çocuklarımız için en ideal branşlardan biri” diye konuştu.

Yomra Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu, artistik jimnastik kurslarına 5-12 yaş arası 500’e yakın çocuğunu katıldığı ifade ederek, “Bazıları okullardan, bazıları da direkt kurslara katılan çocukların artistik cimnastiğe olan ilgisi sürekli artıyor. 4 antrenörümüzle devam eden çalışmalar yaz-kış okulları ve ayrıca kurslarla devam ediyor” diye konuştu.