Trabzon, birçok branşta olduğu gibi eskrim branşında da ülke klasmanında hızla üst sıralara yükseliyor. Çocuklara fiziksel ve zihinsel katkının yanı sıra sosyalleşmelerine de fayda sağlaması gibi özellikleri nedeniyle ‘ayakta oynanan satranç’ olarak da bilinen eskrime olan ilgi hızla artıyor.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,  yeni yeteneklerin keşfedilmesi ile son dönemlerde ulusal ve uluslar arası turnuvalarda alınan başarıların arttığına dikkat çekti.

Velilerin son dönemlerde çocuklarını eskrime daha çok yönlendirdiğine dikkat çeken Müdür Öztürk, “Veliler, eskrimin kazandırdığı disiplin ve konsantrasyon sayesinde çocuğun derslerinde başarısının arttığını söylüyor. Zaten uzmanlar, çabuk düşünme ve çözümleme ile hızlı karar verme yeteneğini geliştirdiği için eskrim oynayanların bir satranç ustasının kıvrak zekasına sahip olacağını belirtiyor. Bu özellikler eskrimin daha çok tercih edilmesini sağlıyor” diye konuştu.

Yomra Cimnastik Salonunda devam eden çalışmalara katılımın her geçen gün arttığını ifade eden Antrenör Selami Aktaş da, “Bu branş çocuklara zihinsel katkıların yanı sıra dayanıklılık, güç, çeviklik, esneklik, denge ve refleks yeteneği kazandırır.  İlimizde bu branşa ilgi arttıkça başarı da artıyor. Bir yıl içinde sporcularımız Uluslararası Çocuk Kupasında gümüş, Türkiye Şampiyonasında bir gümüş ve iki bronz madalya kazandı, takım halinde de Okulsporları Türkiye ikincisi oldu” dedi.