Okulsporları turnuvalarına katılımın sürekli arttığı Trabzon’da ortaokullar arasında düzenlenen basketbol müsabakalarında şampiyon, final maçında Cudibey Ortaokulu’nu yenen Yol-İş Sendikası Ortaokulu takımı oldu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen ve birbirinden yetenekli öğrencilerin mücadele ettiği Yıldız Kızlar Basketbol İl Birinciliği müsabakaları adeta nefes kesti. Hayri Gür Spor Salonunda oynanan üçüncülük-dördüncülük maçında gülen taraf, Düzköy H. Mehmet Ofluoğlu Ortaokulu’nu başarılı bir oyun sergileyerek yenmeyi başaran Salacık Ortaokulu oldu. Salacık temsilcisi karşılaşmayı 29-8 kazandı.

TRABZON’U TEMSİL EDECEK

Yol-İş Ortaokulu ile Cudibey Ortaokulunun karşı karşıya geldiği final maçında ise oldukça renkli görüntüler vardı. Öğrencilerin tribünde coşkuyla takımlarını desteklediği karşılaşmada rakibini 53-17 gibi farklı bir skorla yenmeyi başaran Yol-İş Sendikası Ortaokulu, Trabzon şampiyonu oldu. Yol-İş ekibi, Trabzon’u grup müsabakalarında temsil edecek.

Kız-erkek, genç-yaşlı herkesin sporla daha çok buluştuğunu ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Özellikle çocuklarımız bu tür turnuvalara katılarak hem spor yapıyor, hem yarışıyor, hem stres atıyor, hem de yeni dostluklar kuruyor. Öğrencilerimizi ve onları spora teşvik eden veliler ile öğretmenlerini kutluyorum” diye konuştu.