Okul, etüt merkezi ve ev arasında mekik dokuyup yoğun bir ders programına kısa bir ara veren öğrencilerin, 2. Yarıyıla hem zihinsel, hem de fiziksel olarak zinde girmeleri için spor yapmaları öneriliyor. Çocukların 15 gün tatilin eğlenceli şekilde geçirmeleri için spor salonları hazırlandı, uzman antrenörler öğrencileri beklemeye başladı. Tatil boyunca  05-18 yaş arasındaki çocuklar, 30’un üzerinde branşta spor yapma imkanı bulacak.

Çocukların ilgi alanı ve yeteneklerine göre istedikleri branşta spor yapabileceğine dikkat çeken Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk, “Çocuklar aylardır sınav stresi altında yoğun günler geçirdi. Bu kısa tatili en iyi şekilde değerlendirmeleri konusunda anne-babalar yönlendirici olmalı, stres atmalarına yardım etmelidir. Çocuklarımız, birbirinden modern tesislerimizde onlarca branşta spor yapabilirler” diye konuştu.

Çocukların gün boyunca evde oturup bilgisayar veya cep telefonun başında zaman geçirmelerinin hareketsiz yaşam ve teknolojik aletlerin beyine verdiği zararlar göz önüne alınınca oldukça yanlış bir tercih olduğunu ifade eden Müdür Öztürk, “Ücretsiz kurslarımızda çocuklar, curlingden karateye, masa tenisinden atıcılığa, eskrimden tenise,  cimnastikten badmintona kadar istediği branşta spor yapma ve tatilini eğlenceli şekilde geçirme imkanı bulacak” dedi.