Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve büyük katılımın gerçekleştiği Okulsporları Hentbol Yıldızlar Kız-Erkekler İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. Heyecan dolu maçların ardından kızlarda Bener Cordan, erkeklerde de Akçaabat Kavaklı Ortaokulu şampiyon olarak Trabzon’u temsil etme hakkı kazandı. Beşirli Spor Kompleksinde yapılan maçlarda büyük çekişme yaşanırken, öğrencilerin performansı umut verdi, centilmence mücadele etmeleri de takdir topladı.

KIZLARDA BENER CORDAN

Ortaokulların katıldığı Okulsporları Hentbol Yıldızlar Kızlar İl Birinciliğinde final günü adeta nefesler tutuldu. Zorlu maçlarında ardından üçüncülük dördüncülük maçlarına çıkan Sarıtaş İmam Hatip ile Yıldızlı TOKİ arasındaki maç uzatmaya gitti. Son anda bulduğu golle rakibini 9-8 yenen Sarıtaş İOO, Trabzon üçüncüsü oldu. Final maçında ise Bener Cordan ile Yunus Emre Ortaokulu karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Bener Cordan Ortaokulu, rakibini 16-5 yenerek şampiyon oldu.

ERKEKLERDE AKÇAABAT KAVAKLI

Erkeklerin turnuvası ise ilk maçtan finale kadar birbirinden zorlu maçlara sahne oldu. Müthiş performansların ortaya konulduğu maçların ardından üçüncülük dördüncülük maçına çıkan İskenderpaşa ve Akyazı Ortaokulu takımları arasındaki maçta gülen taraf, İskenderpaşa OO oldu.  Finalde ise geçen yılın şampiyonu Özel Candan Ortaokulu ile Akçaabat Kavaklı Ortaokulu karşı karıla geldi. Nefes kasan karşılaşmanın ardından Akçaabat ekibi şampiyon olarak Trabzon’u gruplarda temsil semte hakkı kazandı.

YETENEKLİ VE CENTİLMEN

Ortahisar ilçesindeki modern salonda düzenlenen maçlar, okullardan izlemeye gelen çok sayıda öğrencinin de katılımıyla, adeta karnaval havasında geçti. Dereceye giren takımlara ödülleri Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi, Sürmene Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kağan Seymen ile okul müdürleri verdi.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hem yetenekli, hem başarılı, hem de centilmen çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Şampiyonlarımızın gruplarda da zirveye çıkacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.