Trabzon’da düzenlenen Okulsporları Halk Oyunları Yıldızlar ve Gençler Grup Müsabakalarında şampiyonlar belli oldu.  İllerinde yapılan müsabakalarda birinci olarak gruplara çıkma hakkı elde eden yıldızlarda 11, gençlerde de 12 olmak üzere toplam 23 takımın katıldığı yarışmalar oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde düzenlenen yarışmalar Mehmet Akif Ersoy Çok Amaçlı Spor Salonunda yapıldı. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’den katılan ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan takımlar iki gün boyunca düzenlemeli ve düzenlemesiz dal kategorilerinde hünerlerini gösterdi. Zevkli ve keyifli anların yaşandığı müsabakalar sonunda Yıldızlar Düzenlemeli dalda Ordu Puset Polvan Ortaokulu, Yıldızlar Düzenlemesiz dalda da Trabzon Mimar Sinan Ortaokulu takımları şampiyon oldu. Gençler Düzenlemeli kategorisinde Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi, Gençler Düzenlemesiz kategorisinde ise Trabzon Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi birinci oldu.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bölgemizin birçok ilinden grup müsabakalarına gelen öğrencilerimiz hem birbirleriyle kaynaştı, yeni dostluklar edindiler, hem sınav takvimli öncesinde stres attı, hem de eğlenceli saatler geçirdi. Birbirinden hünerleri öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi. Halk Oyunları İl Temsilcisi Veysel Kurt, “Mükemmel performanslar izledik, halk oyunlarında çok yetenekli çocuklarımız var” derken, Okulsporları Şube Müdür V. Yusuf Çebi de, kategorilerinde şampiyon olan takımların Türkiye finallerine katılacaklarını hatırlattı.

 

 YILDIZLAR.. DÜZENLEMELİ

1- Ordu Puset Polvan O.O.

2- Artvin Atatürk O.O.

3- Trabzon Mimar Sinan O.o.

 

 YILDIZLAR.. DÜZENLEMESİZ

1- Trabzon Mimar Sinan O.O.

2- Artvin Yenimahalle O.O.

3- Samsun TSO O.O.

 

GENÇLER.. DÜZENLEMELİ

1- Arhavi H. Gürkan A. L.

2- Samsun Atatürk MTAL

3- Trabzon Saffet Çebi MTAL

 

GENÇLER.. DÜZENLEMESİZ

1- Trabzon Atatürk MTAL

2- Artvin İbni Sina MTAL

3- Ordu Altınordu Fatih A.L.