Gelecek vadeden sporcuları ilk etapta 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), Trabzon’da büyüyor. Judo branşının Ankara’ya alınmasının ardından faaliyetlerini boks, karate, tenis, yüzme ve atletizmde sürdüren Trabzon TOHM’a artık curling branşında da sporcu yetiştirilecek.

Buz üzerinde stratejik hamlelere dayalı olan ve bu nedenle ‘buz satrancı’ diye adlandırılan curlingin TOHM’da faaliyet göstermesinin çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Son yıllarda ilginin sürekli arttığı bu branşın ilimizde gelişimi konusunda Trabzon TOHM’daki çalışmalar önemli rol oynayacak. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz ve Curling Federasyonunun katkılarıyla Trabzon’un artık, yakın süreçte curlingde de söz sahibi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Antrenör Erkan Sağdış’la birlikte TOHM’daki faaliyetleri sürdüreceklerini kaydeden Curlig İl Temsilcisi İzzet Gürdal, “Çok yetenekli gençlerimiz olan Zeynep Çiftçi, Nazan Bildik ve Ecenaz Bank kısa sürede aramıza katılacak olan bir sporcumuzla birlikte çalışacağız. Arkadaşlarımıza çok güveniyorum, Trabzon TOHM, curling branşında da büyük elde edecek” dedi.

Spor Şube Müdür V. Yusuf Çebi, Erzurum ve Kocaeli’nin ardından Trabzon’da da curling branşında olimpiyatlara sporcu hazırlayacaklarını kaydederken, Trabzon TOHM Koordinatörü Yasemin Sayım Köroğlu, “Boks, karate, tenis, yüzme ve atletizmde çok sayıda yetenekli ve olimpiyatlarda madalya alacak kapasitede sporcularımız var, son dönemlerde katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalardaki başarıları ile bunu zaten kanıtladılar. Artık curlingde de önemli başarılara imza atacağız” ifadelerini kullandı.