İçişleri Bakanlığı’nın iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla oluşturduğu “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Trabzon’a gelen Şanlıurfalı öğrenciler, burada dolu dolu günler geçirdiler.

Organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen gezi kapsamında hafta başında Trabzon’a gelen 80 öğrenci önce, Cam Atölyesi, Trabzon Şehitliği ve Köşk Huzurevini ziyaret ettiler. Uzungöl gezisinde keyifli anlar yaşayan ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Pelitli 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokuluna da gittiler, Trabzonlu öğrencilerle kaynaşıp okul bahçesine çam ağaçları diktiler. Hain saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün kabrini de ziyaret eden öğrenciler, Ayasofya Camii’nde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ağaçlara hazırladıkları yemlikler astılar.

Şanlıurfalı küçük misafirlerle bir araya gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, projenin amacının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu hatırlattı, “Çocukların buradan ayrılırken yüzlerindeki memnuniyeti, gözlerindeki mutluluğu gördükçe, bu önemli projenin her yönüyle amacına ulaştığını gözlemliyoruz. Bu gönül köprüsü gelecek yıllarda, bu çocuklar büyüdükçe çok daha anlam taşıyacak” diye konuştu. Trabzon Gençlik Merkezi Koordinatörü Adnan Köseoğlu da, bu gezilerin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

“Yoğun sınav programı arasında verdiğimiz bu küçük mola harika oldu” diyen misafir öğrenciler ise, “Çok güzel günler geçirdik. Trabzon hem doğası hem de tarihi eserleriyle mükemmel bir yer. Bol bol gezdik, yeni arkadaşlar edindik, yaşlılarımızla sohbet ettik, şehitlerimize dua okuduk. Dolu dolu bir geziydi. Şimdi Trabzon’daki arkadaşlarımızı Şanlıurfa’ya bekliyoruz” diye konuştular.