Okulların tatile girmesinin ardından öğrenciler, ücretsiz gençlik kampları ile stresini  atıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının ülkenin dört bir yanında bulunan doğa ve deniz kampları, yaşları 12 ile 22 arasında değişen onbinlerce kişiyle buluşmaya başladı. Muhteşem doğasıyla dikkat çeken Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Doğu Karadeniz Gençlik Kampı da yeniden şenlendi. 132 kişiden oluşan ilk dönem kampçıları, Trabzon’daki yağışlı günlere rağmen neşe dolu günler geçiriyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, 16 ayrı şehirdeki kamplara başvuruların devam ettiğini, genclikkampları@gsb.gov.tr adresi üzerinden başvuruların  yapılacağını hatırlattı. “Kampa katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor, seyahat ve sağlık sigortaları da yapılıyor” diyen Öztürk, şöyle devam etti: “Gençlerimiz kendi illerinden alıp farklı şehirlere taşınıyor, birbirinden güzel kamplarda ağırlanıyor. Bir hafta boyunca hem geziyor, eğleniyor, hem de keyifli etkinliklerle unutulmaz günler yaşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler arasında gönül köprüleri kuruyor.”

Doğasıyla her dönem en çok ilgi çeken kamplardan biri olan Doğu Karadeniz Gençlik Kampına gelen gençlerin Uzungöl, Atatürk Köşkü, çay fabrikaları gibi yerlerde yaptıkları gezilerin dışında birçok etkinlikle keyifli günler geçirmelerinin sağlandığını kaydeden Kamp Sorumlusu Zeki Efendioğlu ise, “Gençlik liderlerimizin önderliğinde kampta tırmanma, okçuluk, treking, halk oyunları, drama, paintball, futbol, mini golf ve badminton gibi etkinlikler yapılıyor. Akşam kamp ateşi ve konserler oluyor. Eski futbolculardan, psikologlara ve profesörlere kadar birçok önemli isim davet ediliyor, gençlerle sohbet ediyor” diye konuştu.