Yaz spor okullarında 5-18 yaş arası 10 binin üzerinde çocuk ve gencin sporla buluştuğu Trabzon’da en çok ilgi gören branşlardan biri de cimnastik oldu. Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olan Yomra Cimnastik Salonunda devam eden kursa katılan çocuklar, hem yetenekleri, hem de sevimlilikleri ile görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

İlin dört bir yanında 28 ayrı branşta spor okulu açtıklarını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Modern tesislerimiz, uzman antrenörlerimizle 5-18 yaş arası 10 binin üzerinde çocuğu tatilde sporla buluşturuyoruz.  Hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar, hem sağlık için spor yapıyorlar, hem de bu kurslarla yeni arkadaşlar edinip sosyalleşiyorlar. Anne-babaların, tamamen ücretsiz olan bu kurslara çocuklara yönlendirmeleri çok önemli. Son yıllarda velilerin bu konudaki duyarlılığın artması sevindirici” diye konuştu.

Yomra Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Cengiz Aydoğdu, son bir yıl içinde cimnastik kurslarına katılımın katlanarak arttığını ifade etti. Cimnastik yaparken edinilen kazanımların diğer bütün branşlarda fayda sağladığına vurgu yapan antrenörler ise, antrenmanlarda fiziki gelişim, denge, çabukluk ve esneklik özelliklerinin üst düzeye çıktığına dikkat çektiler. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Melike Marçalı, Hakan Ülbeği, Sinem Beldüz ve Aslıhan Yılmaz nezaretinde devam eden çalışmalar, kış döneminde de devam edecek.