Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezleri, yoğun okul döneminin ardından yaz tatilinde yaptıkları etkinliklerle de dikkat çekiyor.

Çocuk ve gençleri tatilde teknolojik bağımlılıktan uzaklaştırmak, yeni alışkanlıklar edindirmek ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yapılan gençlik liderleri önderliğinde yapılan çalışmalarda ata binmekten ok atmaya, matrakla eğlenmekten yüz boyama ve duvarlara resim çizmeye kadar çok sayıda etkinlik yer alıyor. Sürmene Gençlik Merkezi de yaptığı etkinliklerle ilçedeki çocuk ve gençlerin keyifli anlar yaşamasına katkı sunuyor. 

BİLGİ, SPOR, EĞLENCE

İldeki gençlik merkezleri sayısının artması için bakanlık ve genel müdürlük olarak yoğun çaba harcandığını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Gençlik merkezlerimizde onlarca branşta kurs açılıyor, yaz – kış düzenlenen çok sayıda etkinlik düzenleniyor. İsteyen kitap okuyor, isteyen müzikle, isteyen resimle uğraşıyor. Sohbet günleri, okul ve yaşlı ziyaretleri, bu merkezlerimizde ne ararsanız yapılıyor” dedi.

Sürmene Gençlik Merkezi Müdür V. Zeki Efendioğlu da, “Buradaki gençlerle daha çok buluşmak adına etkinliklerin sayısını artıracağız. Burada hem bilgi, hem spor, hem eğlence var” ifadelerini kullandı. Efendioğlu, “Yıl boyunca gençlik liderlerimizle birlikte herkese ulaşmaya, gençlik merkezlerimizin etkinliklerine katılmalarını sağlamaya çalışacağız. Tiyatrolar, eğitici programlar düzenleyip yaşlıları ziyaret edeceğiz, ağaç dikip okullara gidip gönül köprüleri kuracağız. Küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.