Futbolda marka şehir olan Trabzon’da, diğer branşlarda da sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek amacıyla proje üstüne projeler geliştiriliyor. Kulüp ve resmi kurumların açtığı spor okullarının yanı sıra, Trabzonspor ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de ortak bir proje hazırladı. Basketbol, hentbol ve voleybolda yeni yıldızları bulup yetiştirmenin hedeflendiği kurslar, yoğun katılımla devam ediyor.

YÜZLERCE ÇOCUK KURSTA

Geçtiğimiz aylarda Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün imzaladığı protokol sonrası açılan basketbol kursları Hayri Gür Spor Salonunda, voleybol ve hentbol kursları ise Beşirli Çok Amaçlı Spor salonunda devam ediyor. Uzman antrenörler eşliğinde, yoğun bir tempoda gerçekleştirilen kurslara, alt yaş kategorilerinde üç branşta 600’ün üzerinde çocuk ve genç katılıyor.

TRABZON VE TÜRK SPORU

Trabzon’da futbolun dışındaki branşlarda da çok başarılı bir şehir olduğunun altını çizen Trabzonspor Amatör Branşlar ve Tesisler Koordinatörü Yusuf Hayırlıoğlu, “Hedefimiz hem çocuklara spor yaptırmak, hem de içlerinden yetenekli olanları Trabzon ve Türk sporuna kazandırmak. Antrenörlerimiz, çok sayıda yeni cevher olduğunu söylüyor. Biz bu kişilere imkan sunup yeteneklerini ortaya çıkarmaları için şans veriyoruz” dedi.

BÜYÜK POTANSİYEL

Trabzon’da 50’nin üzerinde spor branşının yapıldığını hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Şehrimizin simgesi Trabzonspor’un basketbol, voleybol ve hentbola yeniden sahip çıkması çok önemli bir olay. İnanıyorum ki, büyük bir kararlılık ve ciddiyetle devam eden bu kurslara katılan çocuklarımız arasında Türk sporuna damga vuracak isimler yetişecek çünkü burada büyük bir potansiyel var” diye konuştu.