Birbirinden modern tesisler ve onlarca branşta uzman antrenörleri bulunan Trabzon’da 5-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik düzenlenen kurslara ilgi sürekli artıyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl – İlçe Müdürlüklerinin 28 branşta düzenlediği kurslara  katılanlar, hem tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyor, zararlı alışkanlıklar ve hareketsiz yaşamdan uzak duruyor, hem de yeni spor branşları öğrenerek yeni arkadaşlıklar kuruyor.

5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin hem fiziksek, hem de psikolojik açıdan sağlıklı bir birey olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen yaz spor okullarına olan ilginin sevindirici olduğunu kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Çocuklarımızın sporla buluşması için adeta seferberlik ilan ettik, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Karşılığında ailelerin de çocuklarını spora yönlendirmesi ile tesislerimiz dolup taşıyor” dedi.

Yaz spor okullarını en çok ilgi gösteren ilçelerden biri de Sürmene. Bu okulları sadece çocukların boş zamanlarını geçirdiği bir aktivite olarak değerlendirmemek gerektiğini ifade eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kağan Seymen, “Çünkü spor yapmak, çocukların hem eğlenmelerine, hem de sağlıklı yetişmeleri ve sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Burası gerçekten de bir okul gibi. Her açıdan bu okulları çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Bu kurslarda çok sayıda yetenekli sporcunun da tespit edilip uygun branşlarda eğitime tabi tutulduğunu  ve Türk sporuna kazandırıldığını ifade eden Müdür Seymen, şunları söyledi: “İlçemizde antrenörlerimiz badmintonda  Cemil Şenocak, voleybolda Ayşe Ertuğrul, basketbolda Kenan Çehreli, futbolda Anıl Çırak, sutopunda Özlem Kahraman, teniste Muhammet Kefeli ve spor uzmanımız Ertuğrul Soytürk ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”