Trabzon’un Düzköy ilçesi Doğankaya Mahallelinde bulunan ve birçok özelliği nedeniyle dağcıların yeni gözdesi olan Şahinkaya dağı, 3. Uluslararası Kaya Tırmanışı Festivaline ev sahipliği yapacak. 30 Ağustos’ta ‘Zafer Tırmanışı’ ile başlayacak ve 3 gün sürecek olan festivale usta dağcılar da katılacak, bu spora meraklı olan ve tırmanışı deneyimlemek isteyenler de, tecrübeli kişiler eşliğinde kişiler eşliğinde tırmanış yapacak.

Düzenlenen ulusal-uluslararası turnuvalar ve onlarca branşta alınan başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Trabzon, kaya tırmanışında da iddialı şekilde yol alıyor. Şahinkaya dağı, dağcılık sporuna gönül verenlerin ilgisini her geçen gün çok çekmeye başladı. Kaya tırmanışı açısından ideal tutamak ve basamakları barındıran, taş düşmesi ve kaya bloğunun kopması gibi tırmanış riskleri bulunmayan dağ, muhteşem manzarasıyla da dikkat çekiyor.

Dağcılara çok sayıda tırmanış rotası sunan, hatta dağcılara kendilerinin adlandırabileceği sayısız yeni rota açma imkanı da bulunan Şahinkaya’daki tırmanışa çok sayıda ünlü dağcının katılacağını ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Hem muhteşem doğası ile katılımcılara keyif veren görselliği, hem de tırmanış için ideal yapısı ile Şahinkaya, tırmanış sporunun en önemli merkezlerinden biri haline geldi” diye konuştu.

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Kaymakamlığı, Düzköy Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Dağcılık Federasyonu organizasyonuyla gerçekleşecek olan tırmanışta Ahmet Melih Özdemir, Güneş Ergüden, Mustafa Nalbant, Mümin Karabaş, Öztürk Kayıkcı, Süleyman Vardal, Yağız Kayakuşu, Volkan Özkan, Yahya Koç ve Zorbey Aktuyun rota açıcı olarak katılacak.