Cumhuriyet Haftasında değişik branşlarda onlarca turnuvanın yapıldığı Trabzon’da, yoğun katılımla gerçekleştirilen 3 Bant Bilardo Kupası da büyük ilgi gördü. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde Bilardo İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 3 Bant Bilardo Cumhuriyet Kupası, Beşirli Spor Kompleksi içinde yeni açılan Bilardo salonunda yapıldı. Çetin mücadelelerin yaşandığı turnuvada Serdar Pulatlı şampiyon oldu. Lisanslı sporcuların katıldığı turnuvada Sonat Kaynar ikinci olurken, Erdem Kurbetli ve Mustafa Yavuz da üçüncülüğü paylaştı.

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ve  Trabzon Bilardo İl Temsilcisi Ercan Moradaoğlu tarafından verildi. İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bilardo sadece boş zamanların değerlendirildiği bir uğraş değil, insana birçok faydası olan spor dalı. El, göz, beyin koordinasyonunun çok önemli olduğu bu spor kişiye, hem mental hem de fiziksel olarak çok büyük yararlar sağlar” diye konuştu.

Spor Şube Müdürü Çebi, ilde bilardonun gelişimi için her türlü katkıyı sunmaya çalıştıklarını ifade ederken, Trabzon’da son yıllarda bilardoda lisanslı sporcu sayısının hızla arttığına dikkat çeken İl Temsilcisi Moradaoğlu ise şunları söyledi: “Şu anda istenilen gelişim sağlanamadı ancak her geçen gün bu spora olan olan ilgi artıyor.Oodaklanma becerisini ve konsantrasyonunu artıran bu branş, sosyalleşmeyi artırması yönüyle de daha çok tercih edilmeye başlandı.”