Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencileri arasında yapılan spor turnuvaları devam ediyor. Futboldan basketbola, satrançtan badmintona, voleyboldan karateye kadar onlarca branşta yapılan turnuvalarda önce il birinciliği müsabakaları yapılıyor. Zirveye çıkan takımlar bölge maçlarında dereceye girip Türkiye şampiyonluğu müsabakalarına katılma mücadelesi veriyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından birçok branşta yapılan turnuvalarda masa tenisinin ardından basketbolda da şampiyon belli oldu. Hayri Gür Spor Salonunda yapılan KYK Trabzon Basketbol İl Birinciliği müsabakalarına 8 erkek yurdunda kalan öğrencilerden oluşturulan takımlar katıldı. Nefes kesen mücadelelerin ardından şampiyon, finalde Yomra Kanuni Yurdunu 59-46 yenen Trabzon Yurdu oldu.

 

Son 2 yılın şampiyonu olan ve gelecek ay yapılacak bölge müsabakalarına katılmak hakkı elde eden Trabzon Yurdu’nun kupasını Yomda İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu ile Yurt Müdürü Kenan Sali verdi. İkinci olan Yomra Kanuni Yurdu takımı ise kupasını, Yurt Müdürü Yusuf Osmanoğlu’ndan aldı. Turnuvada üçüncülüğü elde eden Of Aşık Kutlu Yurduna da kupasını Eğitim, Sosyal ve Kültürel Şube Müdürü Bengü Özşahin verdi.

 

KYK yurtlarında kalan öğrencilere yönelik sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin düzenli şekilde devam ettiğini ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Türkiye’nin dört bir yanından, hatta yabancı ülkelerden Trabzon’a gelen öğrencilerimizin yoğun derslerin arasında bu tür etkinliklerin hem bedensel, hem de psikolojik açısından büyük katkıları var. Katılımların yüksek olması da çok sevindirici” dedi.