Trabzon’daki yurtlarda kalan üniversite öğrencileri arasında yapılan Voleybol İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada öğrenciler hem stres attı, hem de yarışma heyecanı yaşadı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bir hafta süren müsabakalar sonunda Trabzon Öğrenci Yurdu Voleybol Takımı birinciliği elde etti, bölge müsabakalarında Trabzon’u temsil etme hakkı kazandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan öğrenciler arasında gerçekleştirilen Voleybol İl Birinciliği, Mehmet Akif Ersoy Çok Amaçlı Spor salonunda yapıldı. İl merkez ve ilçelerdeki bütün yurtların oluşturduğu takımların katıldığı müsabakalarda üçüncülük maçında Sürmene İsminaz Kanca Yurdu ile Of Aşıkkutlu Yurdu Voleybol takımları karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadele sonunda rakibini 3-1 yenen Sürmene temsilcisi, turnuvayı üçüncülükle tamamladı.

 

Final maçında karşılaşan Trabzon Yurdu ile Ahmet Yaşar Efendi Yurdu Voleybol takımlarının mücadelesinde heyecan son ana kadar sürdü. Çok sayıda öğrencinin de izlediği ve yoğun tezahüratların yapıldığı maçı, rakibini 5’inci set sonunda yenen Trabzon Öğrenci Yurdu takımı kazandı.  Önümüzdeki ay yapılacak olan grup maçlarında Trabzon’u temsil edecek olan şampiyon takım, burayı da zirvede tamamlayarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkını elde etmeye çalışacak.

 

Şampiyon Trabzon Öğrenci Yurdunun kupasını, yurt müdürü Kenan Sali, ikinci A. Yaşar Efendi Yurdunun kupasını Yurt Müdürü Rahmat Demirtaş, üçüncü İsminaz Kanca Yurdunun kupasını  Müdür Kamil Salih ve dördüncü Of Aşıkkutlu Yurdunun kupasını da Müdür Ali Tarakçı verdi. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Öğrencilerimiz hem turnuva heyecanı yaşadı, hem yeni dostluklar edinip stres attı. Centilmence mücadelelerinden ötürü hepsini kutluyorum” dedi.