Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan üniversite öğrencileri arasında yapılan KYK Trabzon Futbol İl Birinciliğinde şampiyon, Akçaabat Fatih Yurdu Futbol takımı oldu. İl ve İlçelerdeki bütün erkek yurtlarının çıkardığı takımlarla katıldığı turnuvada sergilediği başarılı futbolla göz doldurarak Trabzon Şampiyonu olan Fatih Yurdu Futbol takımı, önümüzdeki ay yapılacak grup müsabakalarında kenti temsil edecek.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen KYK Trabzon Futbol İl Birinciliği müsabakaları, Akyazı Şenol Güneş Kompleksinde yapıldı. Nefes kesen turnuvanın en kritik karşılaşması, yarı finalde yaşandı. Son yıllarda şampiyonluğa ambargo koyan Trabzon Erkek Öğrenci Yurdu, yarı finalde Akçaabat Fatih Yurdu ile karşıya geldi. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçı, Fatih Yurdu takımı kazanarak finale yükseldi.

Finalde Ahmet Yaşar Efendi Yurdu futbol takımı ile karşılaşan Fatih Yurdu takımı, favori olarak çıktığı karşılaşmada üstün bir futbol sergileyerek kupaya uzandı. Akçabaat Fatih Yurdu takımı, son derece güzel bir futbol sergiledi, karşılaşmadan 6-1’lik galibiyetle ayrılarak Trabzon şampiyonu oldu. Fatih Yurdu’nun ödülünü yurt müdürü Halit Yılmaz verirken, ikinci Ahmet Yaşar Efendi Yurdu takımı ise kupasını, Yurt Müdürü Rahman Demirtaş’ın elinden aldı.

Turnuvanın üçüncülüğünü, Vakfıkebir Adnan Demirtürk Erkek Öğrenci Yurdu’nu 2-0 yenen Trabzon Erkek Yurdu elde etti. Geçen sezonun şampiyonu olan Trabzon Yurdunun üçüncülük ödülünü, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Şube Müdürü Bengü Özşahin verdi. İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yurtlarda kalan üniversite öğrencilerimiz hem yetenekleri, hem mücadeleleri, hem de centilmenlikleri ile göz doldurdular” dedi.