Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve futboldan basketbola, voleyboldan hentbol ve badmintona, satrançtan güreşe, bocceden darta ve futsala kadar onlarca branşta yapılan Okulsporları müsabakalarında heyecan devam ediyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı turnuvalarda şampiyonlar bir bir ortaya çıkıyor. Hentbol Küçük Kızlar-Erkekler İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı, kızlarda Bener Cordan, erkeklerde de Kavaklı Ortaokulu Trabzon şampiyonu oldu.

 

Beşirli Spor Kompleksinde yapılan turnuvanın Kızlar İl Birinciliği final maçında Bener Cordan Ortaokulu ile Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu karşılaştı. Rakibini üstün bir oyunla yenmeyi başararak şampiyon olan Bener Cordan O.O. kupasını, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi verdi. İkinci Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulu kupasını Hentbol İl Temsilcisi İskender Ayvaz’ın elinden alırken, üçüncü Yunus Emre Ortaokuluna ödülünü Özlem Ayazoğlu, dördüncü Akyazı Ortaokuluna ödülünü de Spor Uzmanı Serpil Sungur verdi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle yapılan turnuvaya sporcuların yanı sıra idareciler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Erkekler şampiyon, Kavaklı Ortaokulu oldu. Başarılı bir performans ortaya koyan Kavaklı’ya kupasını Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, ikinci Beşirli İMKB Ortaokulunun kupasını Eynesil İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven verdi. Üçüncü M. Akif Ersoy O.O.na kupasını Celil Akbulut ve dördüncü Bener Cordan Ortaokulunun kupasını da Müdür İbrahim Kalyoncu verdi.