Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından büyük önem verilen semt ve ilçe sahalarının modernizasyonu çalışmaları kapsamında Trabzon’da çok sayıda kulübün kullandığı Çağlayan Sentetik Sahası ile ilgili yeni proje hazırlandı. Çağlayanspor, Akoluk, İncesuspor başta olmak üzere Esiroğluspor ve Necmatispor gibi amatör kulüplerin yanı sıra yıl boyu açılan kursların da yapıldığı, binlerce çocuk ve gencin kullandığı saha, yeni sezon öncesinde her yönüyle yenilenecek, modern bir görünüm kazanacak.

 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, yıl boyunca aktif ve yoğun olarak olarak kullanılan sahada yer yer bozulmalar olduğunu hatırlattı, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu sahayı en rahat ve sağlıklı şekilde kullanımı için yenileme çalışmalarını başlattık” dedi. Müdür Öztürk, tribün ve zeminin tamamen yenileneceğini, aydınlatma ve tel örgülerin yapılacağını, idari binanın tadilatının yapılacağını söyledi, çevre düzenlemesinin yanı sıra tribünün altına 4 ayrı soyunma odası da yapılacağını ifade etti.

 

Projesi hazırlanan ve kısa sürede ihaleye çıkacak olan sahanın yeni futbol sezonuna yetiştirilmesinin planlandığını kaydeden Çağlayanspor Kulübü Yener Durmuş, “Saha ihtiyaca cevap vermiyordu. Yeni proje ile herkes rahat şekilde spor yapacak. Bu süreçte konuya sahip çıkan Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanlarımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze,  AK Parti Ortahisar İlçe Başkanmıza ve B. Belediyspor kulübü başkanı ile destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.