Son zamanlarda ilginin hızla arttığı curling sporunu daha da yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan Anadolu Curling Challenge’nin ilk ayağı Samsun’da yapıldı. 6 ayrı ilde lig usulü yapılacak olan müsabakalara Trabzon’un yanı sıra Samsun, Erzurum, Kocaeli, Zonguldak ve Ankara İl Karmaları katıldı. İl Temsilciliklerinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin destekleriyle düzenlenen turnuvalarda 6 etabın sonunda en fazla puan toplayan takım şampiyon olacak.

 

Samsun’da düzenlenen turnuva ilk etap adeta nefes kesti. Oynadığı 5 maçta da başarılı bir grafik çizen Trabzon Karması, 4 galibiyet 1 beraberlikle 10 puan alarak ilk etapta zirveye kuruldu. Turnuvanın en iddialı ekiplerinde biri olarak gösterilen Erzurum karması 4 galibiyetle ikinci sıraya yerleşirken, Kocaeli ekibi 3, Samsun takımı da 2 galibiyetle ilk 4sırada yer aldı. Zonguldak İl Karması 2 beraberlikle ilk etabı tamamlarken, Ankara temsilcileri de 1 galibiyetle son sırada yer aldı.

 

Bugüne kadar hep Erzurum 'da yapılan curling liglerinin, Türkiye genelinde tesis bulunan diğer illerinde de yapılan ilk organizasyon olan Deplasmanlı Anadolu Curling Challenge’de ilk etabını zirvede tamamlayan Trabzon Karmasını tebrik eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Spor şehri Trabzon, bu branşta da yakın gelecekte büyük başarılara imza atacak” diye konuştu. Müdür Öztürk, “Curling salonumuz tam olarak faaliyete geçtiğinde buradan şampiyonlar yetişecek” diye konuştu.

 

TEİAŞ Curlign Kulübü Başkanı Başkan Yaşar Şimşek’in de desteğiyle oluşturulan Trabzon  Karmasında İzzet Gürdal, Özgür Dikici, Erkan Sağdış ve Kayra Gürdal yer aldı. Trabzon Curling İl Temsilcisi Gürdal, “Bu turnuva, curling sporunu tanıtmak, bu branşın geniş kitlelere yayılarak oynanabilirliliğini artırmak, çocuklarımıza sevdirmek amacıyla bir araya gelmiş curling gönüllülerinden oluşan organizasyondur” dedi. İzzet Gürdal, turnuvanın üçüncü ayağının Trabzon’da yapılacağını söyledi.