İl Müdürlüğü bünyesinde İl Spor Merkezleri'ne bağlı  22 branşta faaliyet verdiklerini kaydeden Müdür Yazıcı, geleceğin sporcularını yetiştirmek için alt yapı olarak eksiklerinin bulunmadığını belirterek uluslararası alanda gelmeyen başarı için kendilerinin bile sorgulanması gerektiğini söyledi. Yazıcı, “Şu anda 22 branşta ilçelerle birlikte faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu branşlar arasında yüzme, tenis, voleybol ve basketbola yoğun ilgi var. Bunların yanı sıra ferdi branşlara da çok fazla talep var. Biz bunu sadece Trabzon merkezli olarak yapmıyoruz, ilçelerde spor merkezleri açmış durumdayız. Bunların yanında kulüplerin de açmış olduğu merkezler var, onlarda bizim tesislerimizden yararlanıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımıza spor yaptırmaya çalışıyoruz. Her sene üzerine koyarak artışlarımız devam ediyor. Vatandaşında yoğun ilgisi var. Uzak olan tesislerimize ulaşım sorununu çözdüğümüz takdirde bunun daha da artacağı kanaatindeyiz. Yani her geçen yıl sporlara ilgi ümit verici” dedi.

Trabzon ilköğretim çağında 40 bin kadar çocuk bulunduğunu bunlardan dörtte birinin tesislere gelerek spor yaptığını ifade eden Yazıcı, Trabzon’da ilköğretim çağında yaklaşık 40-42 bin çocuk var Bunların şu anda dörtte biri tesislerimize geliyor. Teniste de çok yoğun bir ilgi var. Bizim amacımızın çocukları sporla buluşturmak. Daha sonra sonra performans branşlarına yönlendirmek. Birinci aşamada dörtte birine ulaşabildik. Ümit ediyoruz ki ilerleyen yıllarda tümünü tesislerimize getirebilmek” şeklinde konuştu.


Uluslararası başarı için tesis ve öğretici olarak hazır olduklarını ve bu yönde mazeretlerinin bulunmadığını belirten Yazıcı “Yüzmede uluslararası başarımız yok. Bunun çeşitli nedenleri vardı. Artık bundan sonra mazeret kalmadı. Çünkü tesisten hocaya kadar alt yapı olarak hazır durumdayız. Geçmişte Trabzon’da uluslararası platformda dereceler yoktu ancak son 3-4 ay içerisinde performans sporcularımızdan uluslararası dereceyi yakalayan çocuklarımız var. Planlama tamam bundan sonra çalışmaya bağlı olarak başarının geleceğe inanıyorum. Ancak temeline oturdu” diye konuştu.
Üzeri açılır kapalı Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzu’nun Türkiye’de örnek bir havuz olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:
“Havuzumuz, Türkiye’de tek atlama kuleli kapalı geniş alana hitap eden havuz. İki tane olimpik yüzme havuzu yan yana oldu. Buradan yüzücülerin çıkması gerekiyor. Çıkmadığı takdirde bizim de sorgulanmamız gerekir. Önceki yıllarda 300-500 kayıtlı sporcu vardı, şu an itibariyle 900 yakın kayıtlı sporcumuz var. Bu sadece Gençlik Hizmetlerinin yapmış olduğu çalışmada. Kuluplerle birlikte bu sayı 3 bin cıvarında Bu sadece yüzmede. Diğer branşlarla birlikte bu sayı 7 bin civarında. 2011 yılında 4 bin idi. Tesisler yapıldıktan sonra bu sayı katlanarak arttı ve şimdi 13 binlere kadar çıktı. Bu yılki hedefimiz 20 bini yakalamak. Geneline baktığımız zaman bu yıl hedef bütün branşlarda 20 bin sayısını yakalamak. Aynı zamanda yaz spor okuluna devam etmiyor, kışın da devam ediyor. Süreklilik olduğu için başarı gelecektir.”