Trabzon’da hafta sonundan beri yapılan bütün müsabakalar, yetenek taramaları ve antrenmanlar öncesinde sporcular ve öğrenciler, şehitlere saygı için ‘Başınız Sağolsun’ pankartlarını açıyor, her yer Türk bayrakları ile donanıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da spor camiası, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarınca yapılan hain saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçikler için kenetlendi. Maç öncesi ‘Başınız Sağolsun’ yazılı pankartı birlikte taşıyan sporcular, birer dakikalık saygı duruşunun ardından, ay-yıldızlı bayraklarla donatılan salon ve statlarda müsabaka oynadılar, her fırsatta asker selamı verdiler.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, il ve ilçelerde yapılan bütün amatör ve profesyonel maçlar öncesi sporcuların tek yürek halinde şehit Mehmetçiği andığını, herkesin duygusal bir şekilde müsabakalara başladığını hatırlattı. Öztürk, Trabzon’daki stat ve salonların yanı sıra il-ilçelerdeki bütün gençlik merkezleri ile yurtların bayraklarla donatılığını kaydetti. 

İl Müdürü Öztürk, “Futbol, basketbol, voleybol, tenis, badminton, judo, boks ve diğer birçok branşta müsabakalarımız var. Suriye’de şehit düşen askerlerimizin acısı yüreklerimizi yakıyor. Sporcularımızın da moralleri bozuk ama hayat devam ediyor. Tek ses, tek yürek olarak ülkemizi her alanda başarıya, huzura taşıyabiliriz. Bu dayanılmaz acı bizi daha da kenetlendirdi” diye konuştu.