21-23 Ağustos tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası öncesinde Türkiye İşitme Engelliler Spor federasyonu Başkanı Osman Arslan ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

15 ülkeden 116 sporcu ve 51 teknik heyet ile yaklaşık 170 kişinin katılımı ile gerçekleşecek olan 2. Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonası hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. 

Avrupa’dan gelecek olan sporcuları şehirde görmekten mutluluk duyduğunu belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Avrupa’dan gelen sporcuları en iyi şekilde şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Trabzon spor anlamıyla tamamen hazır bir şehir. Daha önce yapmış olduğumuz Uluslar arası ve Ulusal bazda bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Bu organizasyonlar Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemalettin Yazıcı’nın göstermiş olduğu titizlik ve çalışmanın eseridir. Böylesine büyük spor organizasyonlarında şehrin ön plana çıkması bizler için gurur verici” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin şampiyonaya vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eden Türkiye İşitme Engelliler Spor federasyonu Başkanı Osman Arslan,” Trabzon Büyükşehir Belediye başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı bize her türlü desteği veriyorlar.  Yarın yapacağımız açılışta Belediye Başkanımızı görmek istiyoruz. Şu anda bu şampiyonanın Trabzon’a verilmesinin ne denli doğru bir karar olduğunu daha iyi anladım. Trabzon gerek tesis gerekse idari koordine anlamında  dört dörtlük. Avrupa’dan gelecek olan sporcu misafirlerimiz ile başarılı bir şampiyona geçireceğimize inanıyorum” dedi.