Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 31 Ağustos – 10 Eylül tarihlerinde bu yıl ilk defa düzenlenen ve Arnavutluk'tan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Bosna Hersek'ten Makedonya'ya kadar 24 farklı ülke ve Türkiye'den 120 gencin ağırlandığı 'Uluslararası Gençlik Kampı' sona erdi.

Gençlerin, ortak değerlere sahip olunan ülkelerin gençleri ile bir araya gelmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Gençlik Kampı'nın kapanışı Trabzon Düzköy Doğa Kampı’nda yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden kampa katılan gençler, kamp süresince gönüllülük ve topluma katkı, ayırımcılık ve islamofobiyle mücadele, ortak değerler, gençlerin sorunları ve çözüm önerileri konularında çalışmalar gerçekleştirerek, ulaştıkları sonuçları tüm katılımcılar ile paylaştılar. Kamp etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kültürel Çalıştaylar' ile de yurtdışından gelen gençler, ülkemizi ve kültürümüzü tanıma fırsatını elde etti.

'Uluslararası Gençlik Kampı'na katılan yabancı gençler, hazırladıkları sunumlar ile kendi ülkelerinin tarihi ve kültürel özelliklerini tanıttı. Kamp kapsamında düzenlenen bilgi yarışmaları ile gençler, birbirlerini tanıyıp ekip çalışması yapabilmenin tadına da vardılar. Trabzon Düzköy Gençlik Kampı'nda kalan gençler, çalıştay ve diğer etkinliklerin yanı sıra Trabzon’da düzenlenen yayla şenliklerine katılıp, Sümela Manastırı'nı ve Uzungöl'ü gezdiler. Katılımcılara sertifikalarının dağıtılması, kamp süresince yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve kapanış eğlencesi ile 'Uluslararası Gençlik Kampı' sona erdi. 

Kapanışta konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Katılımcı arkadaşların gençlerin mutlulukları gözlerinden okunuyor. İleriki yıllarda daha fazla katılımlı uluslararası kamplar yapmayı bekliyoruz. Kampın amacına ulaştığına inanıyorum, Ülkeler arasında bir kardeşlik ve gençlik köprüsü kuruldu. Sizler burada uzun süreli devam edecek dostluklar kazandınız. Bu kampta bizim dışımızda emeği geçen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Düzköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerin on gün boyunca devam eden kamp süresince çok güzel anılara sahip olduklarını belirten Gençlik hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi Başkanı Ahmet Uzak, “Birçok aktiviteye katıldınız. Bir tarafta kamp ve sportif aktivitelere, diğer tarafta ise kültürel çalıştaylara katıldınız. Kültürümüzün farklı özellikleri yakından tanımış oldunuz.  Katıldığınız yayla şenliğini Türk kültürünü 1. Dereceden görme ve tanıma şansı doğdu. Dünya’nın ve Türkiye’nin ve dört bir yanında gelen sevgili gençler bu kampın çok özel bir teması vardı bu tema ortak bir tarihin ortak bir kültür ve medeniyetin buluşmasıydı. Bu kamp süresi içerisinde kalıcı dostluklar ve arkadaşlıklar elde ettiniz bizimde amacımız buydu. Ümit ediyorum ki bu kampın bitişi bir son olmayacak. Kalıcı dostlukların bir başlangıç noktası olacaktır” dedi.