Yetenekli çocukların tespit ederek eğitim ve öğretimlerini aksatmadan üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri amacıyla kurulan Sporcu Eğitim Merkezleri (SEM) faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürürken, Trabzon SEM’e müjdeli haberler geldi. Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, şu anda boks, güreş, atletizm ve judo branşlarında faaliyet gösteren merkezde yüzme, cimnastik ve tırmanma branşlarına da başarılı sporcuların alınacağını duyurdu.

 

Şu an 4 branşta 14’ü bayan toplan 64 sporcunun çalışmalarını sürdürdüğü Trabzon Sporcu Eğitim Merkezinde 5 uzman antrenör görev yapıyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile birlikte, 5 ve 8’inci sınıf arasında eğitim hayatını sürdüren, çoğunluğu milli olan ve ulusal-uluslararası turnuvalarda dereceleri olan sporcuların antrenmanlarını sürdürdüğü merkezleri ziyaret eden Başkan Selçuk Çebi, “Bu sporcular bizim umudumuz, geleceğimiz” diye konuştu.

 

İl Müdürü Öztürk, Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, SEM Trabzon Sorumlusu Yasemin Sayın Köroğlu ve federasyon yetkililerinden oluşan komisyonla birlikte merkezlerde yapılan incelemelerin ardından, her türlü fiziki ve altyapı yeterliliğin mevcut olduğu tesislerde yeni branşların açılmasına karar verildiğini ifade eden Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, “Yüzme, cimnastik ve tırmanma branşlarında ilk etapta 10’ar başarılı sporcuyu SEM bünyesine katacağız” dedi.

 

Trabzon’un standartların üzerinde tesisleşmenin mevcut olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Birdal Öztürk, “Birbirinden modern tesislerimiz var. Spora yatkınlık, spora sevda ve potansiyel anlamında da Trabzon önde gelen illerden biri. Sporcu Eğitim Merkezlerinde branş sayısının artması her açıdan mutluluk verici. Yeni branşların açılmasıyla gelecekte madalyalara ambargo koyabilecek, her açıdan kendini yetiştirmiş bir neslin geldiğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

Uzman antrenör eğitimi, fizyoterapist, masör, psikolog ve diyetisyen kontrolünde destekleriyle profesyonel ekip tarafından takip edilen SEM sporcularına servis, yemek ve maaş verilerek her türlü ihtiyaçları gideriliyor.